Opprette bruker
Første gang du besøker e-portalen,
må du opprettes som bruker.
Gå til selvbetjening via knappen til venstre i menyen.
Brukeropprettelsen skjer ved å trykke på “Opprett meg som bruker” under teksten til høyre for cpr -nummerboksen.
Under brukeropprettelsen skal du utfylle en rekke opplysninger om deg selv, det er viktig at du fyller e-mailfeltet med en gyldig e-postadresse, da vi bruker denne e-postadressen til at sende en aktiveringslink.
Når du har fylt ut brukeropprettelses skjemaet, og har trykket på “opprett meg”, mottar du kort tid etter en mail fra “noreply@besoeglaegen.dk”.
Mailen sendes til den email-adresse du oppga, da du opprettet deg som bruker.
Trykk på aktiveringslinken i e-posten – ett nytt vindu vil nå åpne seg og du vil her kunne se, at din bruker er vellykket aktivert.
Du kan nå logge deg inn på e-portalen med ditt brukernavn (CPR-nummer) samt ditt passord (det du nettopp har opprettet, da du registrerte deg som bruker)
Når det er første gang du bruker e-portalen, har du kun rettighet til en begrenset del av portalen, du kan få ytterligere rettigheter ved å kontakte din lege. Som utgangspunkt har man mulighet til å fornye resepter og bestille legetime gjennom e-portalen.
Aktuelt
11/7-22:
PÅ GRUNN AV SYKDOM HAR VI IDAG REDUSERT BEMANNING OG LABORATORIET ER DERFOR STENGT. DET MÅ PÅREGNES LENGRE VENTETID PÅ TELEFON.
Obs! Det er nå påbudt med bruk av munnbind ved opphold ved alle legesenter i Trondheim kommune. Takk for godt samarbeid! (24.11.21)
Influensavaksinering 2021/22 for risikogrupper (+ evt pneumokokkvaksine til risikogrupper)
Ta kontakt med legesenteret for timebestilling. Nedenfor beskrives hvilke pasientgrupper som anbefales de to ulike vaksinene.
For følgende pasientgrupper anbefales influensavaksine:
- Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
- Alle fra fylte 65 år
- Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko
- Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
- Barn og voksne med:
- kronisk lungesykdom (inkludert astma),
- hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk)
- diabetes type 1 og 2
- leversvikt eller nyresvikt
- kronisk nevrologisk sykdom eller skade, spesielt personer med nedsatt lungekapasitet og/eller hostekraft
- nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
- svært alvorlig fedme (KMI over 40)
- annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege (f.eks. personer med medfødte kromosomavvik, genetiske syndromer og sammensatte kromosomavvik som ikke er klassifisert annet sted)
I tillegg anbefales influensavaksine til:
- Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har nær kontakt med pasienter ved behandling eller pleie
- Personer som bor sammen med (eller er tilsvarende nære) immunsupprimerte
- Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.
For følgende pasientgrupper er det anbefalt med pneumokokkvaksine (OBS – denne vaksinen skal ikke taes årlig slik som influensavaksinen):
- Alle personer over 65 år (hvert 10 år).
- Personer med sykdom som gir immunsvikt eller som bruker medisiner som svekker immunforsvaret. Vaksinen er også anbefalt ved flere kroniske sykdommer og enkelte andre sykdommer som gir økt risiko for pneumokokksykdom. Snakk med fastlegen din om du har en sykdom som utgjør økt risiko for alvorlig pneumokokksykdom.
- Personer som gjennom sitt yrke har økt risiko for smitte som laboratoriepersonell og personer som eksponeres for sveiserøyk.
————————————————————————————————————————————————————————————
Kontakt
- Dalgård Legesenter, Dalgårdveien 1, N-7024
- +47 72 56 70 00